Rutiner för användning av lokalen och struktur på föreningen

Var gärna med och bidra i föreningen – tillsammans gör vi skillnad!

Struktur
Vi är en ideell förening, vilket innebär att det är vi medlemmar som tillsammans driver och utvecklar verksamheten. Det är inte bara styrelsen, arbetsgrupper eller våra ”hustomtar” som håller igång föreningen – alla medlemmar bidrar på sitt sätt. Oavsett om det handlar om att komma med idéer, hålla ordning, byta soppåsar eller bära ut skräp, så gör vi det tillsammans.

Har du tankar eller idéer? Dela dem gärna med styrelsen eller andra medlemmar. Alla bidrag, stora som små, är värdefulla och hjälper till att utveckla vår förening.



Arbetsgrupper
Vi har flera arbetsgrupper, som exempelvis keramikgruppen, lokalgruppen och marknadsgruppen. Grupperna ansvarar för olika områden inom föreningen och bidrar till att hålla verksamheten igång. Alla är välkomna att delta, och det finns inget tvång – du bidrar i den mån du kan och vill. Ju fler vi är, desto lättare blir det!


Städträffar
För att våra lokaler ska vara både trivsamma och säkra anordnar vi regelbundna städträffar. Som labbmedlem är riktlinjen att delta vid två städtillfällen per år. Även årsmedlemmar får gärna hjälpa till – det är ett utmärkt tillfälle att träffa andra medlemmar, byta erfarenheter och få idéer!

Städträffarna hålls varannan månad och vi ser till att det alltid finns utrustning, fika och erfarna medlemmar på plats för att hjälpa till. Kom också ihåg att det alltid är viktigt att städa upp efter sig när du använder lokalerna.

Om du är osäker på något kring städning eller har förslag på hur vi kan förbättra rutinerna, hör av dig till styrelsen eller lokalgruppen.


Rutiner för våra olika avdelningar


Trä- och metallverkstaden:


Keramiken:

Introduktion av nya medlemmar sker första tisdagen varje månad. Anmälan sker via hemsidan. Max 5 personer.

Varje medlem får göra max 2 stora föremål per termin. Som stort föremål räknas gods som mäter ca 30cm eller mer på antingen höjden eller bredden. Detta för att minska kö i bränningen.

I keramiken finns hyllor för fyra olika stationer: Pågående projekt, Gods klart för skröjbränning, Gods klart för glasyrbränning, Gods klart att ta hem. Ett projekt får stå på en station i max 4 veckor, sen behöver det flyttas vidare i processen till nästa station eller förvaras hemma/i egen lådan.

Från och med oktober behöver samtliga medlemmar som är aktiva i keramiken ta ansvar för ett städuppdrag i kvartalet. (Exempel på uppdrag: diska alla redskap, torka av plattor etc.). Listor för respektive månad med städuppdrag hänger på väggen i första keramikrummet. Man bestämmer själv när under månaden man genomför uppgiften och bockar av när det är genomfört.

Vi vill också påminna om att det som bränns ska vara


Målarrum:


Teknik-, samlings-, kök, lego- och syrum:


Övrigt:

I föreningens stadgar står det att massproducera eller att producera i försäljningssyfte inte är tillåtet i föreningens lokaler. Det är däremot helt okej att göra testprojekt, prototyper eller liknande för att testa innan man senare går vidare med produktion på annan plats.