Hej alla makers!

Nu är det äntligen dags att dra igång med workshops igen. 

Detta händer i höst:   

Introduktion till träverkstaden (Fullt)

Torsdag 15 september kl 18-20

Maskiner och säkerhet med Adam och Gert. Perfekt om du som jag vill komma i gång men är lite rädd för stora maskiner, eller om du är igång och inser att du kör lite mycket på chans…

Introduktion till keramikverkstaden (Fullt)

Torsdag 29 september kl 18-20

Mia ger dig grunderna så att du kan komma igång med det du vill göra. Ta chansen att få lite handledning och möjligheten att ställa frågor! Vi går igenom lite kring redskapen, drejskivorna, olika tekniker och vad man behöver tänka på i verkstaden. En liten avgift tas ut för leran. 

Träsvarvning         

Torsdag 13 oktober med start kl 18

Adam delar med sig av sina svarvkunskaper. Kom och prova på! 

Introduktion till CAD, CNC och 3D-skrivare. (Fullt)

Måndag 7, 14, 21 november kl 18-21 

Tre tillfällen om tre timmar vardera. Första tillfället kör vi CAD med Martin. Stefan tar CNC och Linus 3D-printing. Medtag bärbar dator med Fusion 360 och ESTLCAM installerat.

Vi har också möjlighet att ordna workshops i sömnad och bokbinderi. Låter det intressant? Hör av dig i så fall. Berätta också om du kan ta med en symaskin, om du är nybörjare eller proffs, och om det är något särskilt du vill lära dig. 

Vi ses och hörs! 

Åsa Lindal 

asa@kalmarmakerspace.se  

Jag hoppas att ni alla mår bra och att ni snart, alldeles snart, får komma ner i varv, göra lite som ni vill och kanske träffa några vänner eller släktingar. Men lova att vara rädda om er och andra!

Det finns många där ute som gör sitt bästa för att hålla oss informerade om läget runt om i världen, vårt land och vår stad. Precis som det finns dom som gör allt för att peppa och stärka. Personer som gör det betydligt bättre än vad jag skulle göra. Så jag hoppar över det. Jag vill bara säga att i vårt lilla hörn av Kalmar; alltså i vår förening och i vår lokal, finns alltid möjlighet att hämta ny energi och/eller släppa tankarna på det som sker runt om. Det är min definitiva övertygelse att kreativitet och dess uttryck, att arbeta med händerna och hjärnan, låter oss göra just detta.

När det gäller föreningens verksamhet så är de gemensamma träffarna nu avslutade för i år. Vi återkommer såklart i januari med nya datum för detta, så länge det finns möjlighet till det. När det gäller vår ungdomsverksamhet, som stärker och roar sig med att bygga lego i vår lokal, träffas dom för sista gången detta år nu på måndag. För att sedan ta en paus till mitten av januari. I övrigt så är lokalen öppen för er med egen nyckel, precis som vanligt. Dock pågår det arbete då vi utökar verksamheten med keramik och förhoppningsvis någon ny maskin. Förresten, är det någon av er som vill hjälpa till med detta arbete så bara säg till någon i styrelsen, via någon av våra kanaler. 

Var rädda om varandra och er själva och ha en god jul och ett gott nytt år! 

Vänligen

Linus Björnlund

Ordförande

Makerspace och Uppfinnarna Kalmarsund

Hoppas allt är bra med er och att kreativiteten flödar! Här kommer lite kort information från oss i styrelsen.

Gemensamma träffar

Glädjen är stor! Vi har beslutat att starta upp våra gemensamma träffar torsdagen den 2:a september kl 18:00. Detta innebär att ALLA betalande medlemmar i föreningen får komma till lokalen för att arbeta på projekt, hänga och fika. Dessa träffar fortsätter vi sedan med varannan vecka under terminen. Om inget avseende pandemi eller annat gör att vi måste ändra den planen. Fortsatt gäller försiktighet avseende avstånd samt stor vikt vid handhygien. Känner du av några som helst förkylningssymptom stannar du hemma och är välkommen nästa gång. Lokalen är självklart fortsatt öppen för er som har labbmedlemskap. 

Vi vill också fråga om det är någon av er labbmedlemmar som skulle kunna tänka sig att ansvara för dessa gemensamma träffar. Det handlar att om att vara tillgänglig, låsa upp lokalen och finnas till när det gäller frågor och/eller maskingenomgångar. Hör av er till mig om ni är intresserade av att hjälpa till med detta.

Ha en fortsatt skön söndagskväll!

Vänligen
Linus Björnlund
Ordförande
Makerspace och Uppfinnarna Kalmarsund

Hej alla makers!

Jag hoppas ni alla har det bra och att ni och era nära får vara friska! Nu va det längesen vi hörde av oss från styrelsen, men det betyder inte att det inte händer något från vår sida. Vi arbetar vidare med stort och smått, lite i det dolda, men ändå.

Keramikverksamhet
Ja, vi frågade våra medlemmar och lyssnar såklart också på svaren. Ni va flera som svarade på enkäten om vad ni skulle vilja se för ytterligare verksamheter i vår förening. Nu har vi ett projekt på gång som vi hoppas ska resultera i keramikutrustning i vår lokal. Detta är långt ifrån klart men vi arbetar på det och hoppas verkligen det ska bli verklighet! Vi har även lite andra mindre förändringar och maskiner på gång i lokalen.

LegoMakers
Vi har blivit kontaktade av en driven förälder som har barn med stort legointresse. Vi arbetar nu tillsammans för att komma igång med en liten legoavdelning i vår förening. Initialt handlar det i så fall om att barn/ungdomsgrupper träffas en gång i veckan och bygger lego på tema (tänk lite Lego Masters). Finns det intresse från fler av våra medlemmar och deras barn, bara hör av er!

Hemsida
En av aktiva medlemmar har tagit hemsidan under sina vingar och givit den en liten ansiktslyftning, helt klart välkommet! Fler ändringar kommer att dyka upp. Synpunkter? Bara maila till oss i styrelsen! 

Gemensamma träffar
Beroende på restriktioner och smittoläge kan vi få revidera planen, men vi har för avsikt att starta upp gemensamma träffar igen i slutet av augusti. I samband med skolstart eller så. Lokalen är självklart fortsatt öppen hela sommaren för er som har labbmedlemskap. 

Tack för ert stöd och trevlig sommar

Vidare vill jag passa på att tacka er alla som gör lite eller mycket för denna förening. Vi, precis som dom flesta andra föreningar, har haft det lite tuffare under pandemin. Men vi har alla er som fortfarande hänger i och betalar medlemsavgifter och löser labbmedlemskap att tacka för att det fortsatt rullar på. Vi hade inte funnits utan er! Stort tack!

Slutligen vill jag, med resten av styrelsen, önska er alla en trevlig och kreativ sommar! Hoppas ni får lagom mycket väder och att ni får vara friska och krya!

Allt gott!

Vänligen
Linus Björnlund
Ordförande
Makerspace och Uppfinnarna Kalmarsund

Härmed inbjudes samtliga medlemmar till årsmöte i Makerspace & Uppfinnarna Kalmarsund. Årsmötet kommer att hållas den 28:e mars klockan 17:00 via teams. Alltså endast digitalt. För att få tillgång till mötet behöver du anmäla dig genom att skicka mail till info(a)kalmarmakerspace.se, senast den 22/3. Du kommer då få en länk att ansluta till senast två dagar innan mötet. Kontrollera gärna dagen innan att du kan komma in.

Teknisk support för deltagande

Om du inte vet hur du ska ansluta till ett Teams-möte, eller behöver hjälp inför detta, hör av dig genom att skicka mail till info(a)kalmarmakerspace.se, senast den 22/3. Vi tar kontakt med dig och hjälper dig med din teknik (egen telefon, surfplatta eller dator krävs).

Dagordning

•Mötets öppnande

•Fastställande av dagordning

•Mötets behörighet

•Val av mötets ordförande

•Val av mötets sekreterare

•Val av två personer att justera protokollet och rösträknare

•Styrelsens verksamhetsberättelse för förra året

•Ekonomisk berättelse för förra året

•Revisorernas berättelse för förra året

•Presentation av Frambo och dess ekonomi

•Ansvarsfrihet för förra årets styrelse

•Årets verksamhetsplan

•Årets budget

•Nästkommande års medlemsavgift

•Val av årets styrelse

•Val av årets valberedare

•Övriga frågor (inkomna motioner)

•Mötets avslutande 

Motioner och förslag skickas till info(a)kalmarmakerspace.se senast 22:e mars.

Valberedare för föreningen är Jasmine Larsson och Mikael Jervelind. Maila ovanstående adress direkt om du behöver kontaktuppgifter till valberedningen. 

För att ha rösträtt på årsmötet krävs betald medlemsavgift för 2021.

Medlemsavgift

Medlemsavgiften i Makerspace & Uppfinnarna Kalmarsund är 100:-/person eller 250:-/familj för 2021.

Vad får du då som medlem i Makerspace & Uppfinnarna Kalmarsund?

  • Du har möjlighet att påverka och delta, vid årsmöte etc.
  • Precis som tidigare inom Uppfinnarna Kalmarsund så finns kunskapen för att ta innovationer till marknad.
  • Möjlighet att delta på workshops, temakvällar och gemensamma träffar. Kanske finns det något du vill lära dig som någon annan kan? Vi hoppas självklart vara igång med dessa igen snart!
  • Du stödjer vår förening och hjälper på så vis till att sprida vårt budskap om att kreativitet är en samhällsnytta och vår övertygelse om att det är ett grundläggande mänskligt behov att skapa och utveckla och att göra det tillsammans!
  • Den kreativa verkstaden finns i Funkaboskolan. Som föreningsmedlem betalar du endast 150:/månad för att när som helst på dygnet ha tillgång till CNC-fräs, 3d-skrivare, fräsar och svarvar, symaskiner, elektroniklabb, handverktyg mm.

Hur betala medlemsavgiften?
För att bli medlem i Makerspace & Uppfinnarna Kalmarsund så Swishar du medlemsavgiften till nummer 123 658 16 07.  Ange ditt namn som meddelande. Du kan även betala in på Bankgiro 5311-3114. Meddela oss gärna på mail att du betalat så att vi kan komma i kontakt med dig.  info(a)kalmarmakerspace.se

Väl mött!

Linus Björnlund

Ordförande