Höstschema och aktiviteter

Hej alla!
Hoppas ni alla haft en bra sommar så här långt! Den är inte slut än på långa vägar, tänk på det! Här kommer lite kort information igen.

Gemensamma träffar Vi startar upp våra gemensamma träffar igen! Den 7/9-2023 kör vi igång och sedan är det varannan torsdag som gäller. Precis som vanligt. Jag uppdaterar vår google-kalender snarast så att ni kan lägga till den till era system om ni önskar. Kl 18 och framåt kör vi!

Städträff Tack alla ni som kommer på städträffar och såklart ni som håller i detta och får det att fungera! Vi kör nästa städträff veckorna innan vår första gemensamma träff, nämligen den 24/8 från kl 18, så är det fräscht och härligt att dra igång nya projekt samt såklart kaffebryggaren! Kom och va med en kvart om du inte kan längre än så! Kom och var med hela kvällen om det funkar! Det uppskattas! Det kommer bli fika. 🙂

Stadsfesten och Transportfestivalen Missa inte att föreningen kommer finnas med på Kalmar Stadsfest. Den 12/8 kommer vi finnas vid konstmuseet, från ca kl 12:00, för att sprida vårt budskap, visa vad vi gör och möjligen hitta på lite annat kul. Vi behöver hjälp att bemanna vårt tält och visa upp oss. Framför allt behöver vi någon ytterligare som kan hjälpa oss med lite klösar i keramiken, så att alla som vill får testa att dreja! Strax innan lunch och en bit in på eftermiddagen är tanken. Hör av er! Vi kommer också vara med på transportfestivalen i Rockneby den 2/9. Vi behöver också hjälp att bemanna här, hör av er direkt till mig om ni har möjlighet!

Workshops Har du något speciellt du skulle vilja lära dig hos oss? En maskin eller teknik som lockar extra mycket? Hör av dig till asa@kalmarmakerspace.se med ditt intresse så kanske vi kan köra workshop i just detta. Finns det något du själv skulle kunna hålla en kort kurs eller workshop i? Maila Åsa så styr vi upp något!
Makerspace & Uppfinnarna Kalmarsund
Funkabo, Kalmar, Sweden
via Linus Björnlund
Ordförande

2 comments

 1. Hej!
  Jag önskar att det hade funnits på närmare håll men ni heter ju faktiskt kalmarsund makerspace så det innefattar väl allt från Figeholm till Jämjö?
  Jag sitter här och försöker att lära mig lite Arduinoprogrammering och det går väl sådär. Jag hade gärna sett att det hade gått någon kvällskurs i exempelvis ABF eller Sensias regi så som en studiecirkel här i Oskarshamn vid ett antal tillfällen under vinterhalvåret men att få till en sån grej verkar vara lite av en utopi. Så därför vänder jag mig till er. Är det något ni sysslar med?
  Jag arbetar för närvarande på annan ort och veckopendlar men efter årsskiftet skulle det troligtvis funka för mig.
  MVH Eric

  1. Hej Eric! Tack för ditt meddelande!
   Jodå. Området är väl mer tänkt att markera vart i Sverige vi befinner oss i stort men självklart också att vi faktiskt vill finnas med vår verksamhet runt hela sundet.
   Dock arbetar vi ju inte direkt med utbildningar, utan driver primärt en lokal. Lokalen finns i Kalmar och detta är ju också vår kärnverksamhet.
   Däremot har vi en del workshops och mindre utbildningar i de maskiner och tekniker som våra medlemmar önskar. Vi har haft en superfin utbildning inom Arduino och elektronik tidigare, men inte kört den på ett tag. Dock återigen i Kalmar eftersom merparten av våra medlemmar finns här, medlemmarna är också de som håller utbildningarna.
   Om du mailar oss så kan du hamna på maillistan i alla fall, då får du reda på när/om denna utbildning dyker upp igen. Annars finns ju såklart en farlig massa utbildningar i detta ämne online. Jag har själv använt Udemy en del och där finns flertalet som verkar lovande. Det är inte samma sak som fysiskt såklart men det brukar vara bra upplagt.
   https://www.udemy.com/topic/arduino/

   Allt gott!
   Vänligen
   Linus Björnlund
   Ordförande

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.