Information från Styrelsen

Hej alla!

Jösses vad tiden går! Fort går den också! Hoppas ni alla mår finfint och att ni får njuta av det härliga vårvädret! Äntligen dök det upp! Och träden slog ut!  Inspirationen bara flödar! 🙂

Här följer lite kort information från styrelsen. Snälla läs igenom detta mail, så att vi har koll på samma läge som jag inte har koll på! 🙂

Förfrågan aktiviteter

Vi som förening får ofta förfrågningar om vi vill vara med på diverse aktiviteter. Sånt som är riktigt kul att vara med på, gör samhällsnytta och innebär att namnet och våra värderingar sprids. Exempel på sådana saker skulle ju kunna vara ”fullt ös” för ungdomar eller stadsfesten för alla i hela regionen. Vi har nu följande aktiviteter på gång och önskar att ni medlemmar är med och hjälper oss. Ni behöver aldrig vara själva och dra eller komma på idéer. Det är inte tanken. Men vi behöver hjälp att medverka, så det inte bara blir styrelsen som är ansiktet utåt. Vi klarar ju heller inte vara med överallt. Följande är på gång!

  • Schools out – ett alkoholfritt alternativ på skolavslutningsdagen/kvällen. Tänkt er fullt ös men i mindre format. Smedjan i Smedby, 16 Juni 2023 mellan ca 18-22
    • Smedjan undrar om vi kan tänka oss ställa upp på kvällen och hålla i någon aktivitet. Som drejning, svarvning, mickla med elektronik eller pyssla. Något som vi kan och som kan locka ungdomar i högstadie-/gymnasieåldern. En eller två vore bra. 
  • Stadsfesten – Kalmars roligaste veckoslut! I stadsparken. Här tänker vi som förra året ställa upp med diverse utmaningar och aktiviteter som talar från hjärtat av vår förening. 12/8-23 kl 10 och framåt.
    • Här behöver vi medlemmar som kan tänka sig finnas på plats. Allt från drejning, svarvning, legoutmaningar, att prata om vilka vi är eller bara vara med, hänga och peppa! Det spelar inte så stor roll vad vi kan bidra med, bara vi bidrar och ler samtidigt. Om vi tycker det är ok att le alltså. 🙂 Två eller flera, här finns massor att göra!  
  • Transportfestivalen – en festival i Rockneby aktivitetshus som går i transportens tecken. Tänk på transporthistoriken i bygden (Tjorven någon?).   3/9 – 2023.  
    • Här behöver vi medlemmar som kan tänka sig finnas på plats. Vi vet egentligen inte riktigt vad vi ska göra mer än att visa upp oss. Men något kul kanske vi kan komma på? Vill någon bygga något kul för detta? Säg till! 🙂

Snälla, tänkt inte direkt ”äh, detta är inget för mig”. Det kan ge mer än du tror och jag lovar, att vara med på dessa saker är roliga än vad vi kan tro! Hör av er om ni är intresserade! Det hjälper oss supermycket och ger bra marknadsföring åt föreningen samtidigt som vi visar tacksamhet mot Kalmar kommun som hjälper oss år efter år.

Förvaring

När det gäller förvaringen i lokalen så vet dom flesta av er om att det är personliga lådor, för labbmedlemmar, som gäller för personlig förvaring. Något annat finns inte för långtidsförvaring. Detta gäller för samtliga medlemmar som betalar labbmedlemskap. I övrigt kan vi inte förvara saker i lokalen under längre tid än för ett vanligt projekt (4 veckor). Då ska det också märkas med namn och datum. Efter fyra veckor tillfaller det sedan föreningen om det inte flyttas. Detta gäller både t ex virke och textiler men även lera och glasyrer. Anledningen är att vi har MYCKET begränsat utrymme och vårt utrymme ska primärt användas till att skapa. 

Discord

Vi i styrelsen tycker att övergången till Discord har varit väldigt lyckad. Inte bara för att dom flesta är med oss eller för att systemet funkar bättre men också för att föreningens alla medlemmar kommunicerar på ett annat och mer givande sätt nu. Vi hoppas självklart att ni tycker samma sak men vore också tacksamma om ni kom med förslag på vad som kan göras annorlunda och bättre. Saknar ni något? Hör av er så vi vet att vi inte är på fel spår!

Schemat

Kolla gärna in här för vårt föreningsschema. Här försöker vi få in aktiviteter och händelser som rör vår förening och lokal. Hör av er om ni saknar något!

Parkering

När vi kör bil, lastbil, MC eller a-traktor till lokalen är det mycket viktigt att vi följer de anvisningar som finns på området. Parkering sker inte direkt utanför dörren såklart, då skolområdet inte primärt är för parkering. Skoltid är det absolut förbjudet att köra på området förutom anvisade vägar, men det är vid andra tider inte lämpligt att parkera på skolområdet, utanför anvisade platser för parkering. Tänk på att barn vistas här, men också att eventuella utryckningsfordon ska kunna ta sig fram!

Vi hörs! Sköt om er!

Vänligen
Linus Björnlund
Ordförande

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.