Dags för kreativt umgänge hos Kalmar Makerspace och Uppfinnarna Kalmarsund!

Hej allihop!

Jag hoppas ni haft en härlig sommar med ett och annat kreativt inslag! Personligen önskar jag att den håller på ett litet tag till! ?

Nu är det äntligen dags att starta upp aktiviteterna för höstterminen 2019 på Kalmar Makerspace och Uppfinnarna Kalmarsund!

Vi startar torsdagen den 29/8, kl. 18-21, med våra gemensamma öppna träffar och kör sedan varannan torsdag hela terminen. Det innebär att vi träffas ojämna veckor. Dessa träffar kräver endast medlemskap i föreningen, se hemsidan för information. Självklart får den som inte har medlemskap komma och kika ett par gånger för att se hur vi har det, innan medlemskap löses. Uppdatering angående dessa och andra aktiviteter läggs också ut på hemsidan under eventkalender.

Vidare kommer vi att försöka få in workshops mellan detta eller så ofta som det finns möjlighet/intresse. Tider och upplägg kommer att bero på den som ska hålla i workshopen, vi andra får försöka anpassa oss helt enkelt.

Den första workshopen kör vi igång den 5/9–19, kl 18:00-21:00, och kommer innefatta mycket grundläggande CAD. För dig som aldrig arbetat med CAD. Till workshopen krävs anmälan, för att vi ska veta hur många som är intresserade av att komma. Skicka ett mail till info@kalmarmakerspace.se med ”CAD” i ämnesraden samt ditt namn i mailet. I denna workshop krävs det att du har tillgång till egen laptop med programmet Autodesk Fusion 360 (är gratis men registrering krävs, görs innan workshop) installerat. Antalet platser till våra workshops är begränsade och ”först till kvarn” gäller.

Nästa workshop är något av en fortsättning på CAD-delen och kommer att innefatta CAM och CNC-fräsning i 2D. Denna workshop hålls den 19/9–19, kl 18:00-21:00. Till workshopen krävs anmälan, för att vi ska veta hur många som är intresserade av att komma. Skicka ett mail till info@kalmarmakerspace.se med ”CAM/CNC” i ämnesraden samt ditt namn i mailet. I denna workshop krävs det att du har tillgång till egen laptop med programmet Estlcam (demoversionen är gratis) installerat. Antalet platser till våra workshops är begränsade och ”först till kvarn” gäller.

CNC-fräsning av sänggavel i Harry Potter-stil

 

 

 

 

 

 

Jag önskar också att dom som har möjlighet att hålla i en workshop under hösten eller nästa vår, för en maskin eller en speciell teknik, mailar till oss angående detta! Använd samma mailadress och skriv ”workshop” i ämnesraden.

Som vanligt är lokalen alltid öppen och fri att använda för er som har labbmedlemskap!

 

Allt gott!

Linus Björnlund

Ordförande

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.