Information från styrelsen

Hej alla!
Hoppas ni haft en härlig jul och nyårshelg! Här kommer lite information från styrelsen.

Utökad lokal söker innehåll
Styrelsen kan nu glatt meddela att vi fått till en utökning av vår lokal på ytterligare ca 30 kvm. Det är det rum där syhörna och fikarum finns som vi snart kan nyttja helt själva. Det innebär också att vi sannolikt har möjlighet att få till ytterligare verktyg/maskiner eller annat innehåll i vår förening. Vi vill därför be er om förslag på vad NI skulle vilja se för ytterligare eller utökat innehåll i vår lokal. Oavsett om ni tipsat tidigare eller inte så ber vi er att skicka ett vändande mail med förslag på innehåll. Vi behöver förslag så snart som möjligt då vi har för avsikt att söka bidrag för eventuella inköp.

Logga-tävlingen
Vi har avslutat logga-tävlingen och kan härmed meddela att vår nya logotype blev logga nr 2 i omröstningen. Det va en mycket tajt tävling och förslaget vann med endast 6 röster. Totalt fick vi in 46 röster vilket vi är mycket tacksamma för! Tack alla som röstat och självklart alla som ritat förslag! Superkul!
Vår nya logga ser alltså ut såhär. https://www.kalmarmakerspace.se/wp-content/uploads/2021/01/Logga-2.png
Vi i styrelsen ska nu påbörja arbetet med att uppdatera hemsidan, med bland annat den nya loggan, men också ett nytt utseende. Finns det någon av er som skulle vilja arbeta med detta så vänligen hör av er till oss. Vi tar tacksamt emot hjälp med hemsidesnickeri och grafisk design!
Vi ska också undersöka möjligheterna till lite merch, med vår nya logga i centrum såklart!

Workshops och gemensamma träffar
Som jag skrev tidigare så är våra workshops och gemensamma träffar fortsatt inställda. Detta gäller även den 3D-skrivarworkshop som flyttades till 19 januari. Ni som är anmälda är fortsatt anmälda. Anton kommer att höra av sig till er om det sker någon förändring avseende detta. Vi diskuterar om det är möjligt att köra några workshop online men vi får återkomma om detta. Finns det någon av er som kan tänka sig att hålla i en workshop så är vi alla supertacksamma! Maila anton(a)kalmarmakerspace.se om ni är intresserade av att hålla workshop eller utbildning/föreläsning.

Datorer
Två av datorerna (MUK1 och MUK2) i elektronik- och 3d-skrivarrummet är omgjorda. Det finns en helt ny laptop samt en av dom äldre, vilka ominstallerats från grunden. Vidare finns programvaror för samtliga maskiner nu installerade (på minst en dator) med licenser. Detta innebär att oavsett om det är 3D-skrivare, CAD, CAM, brodering eller CNC-skärning ni vill göra, så finns programvarorna tillgängliga. Datorerna är installerade med ett systemskydd vilket innebär att de kommer att återställas till ursprunget vid omstart. Detta innebär att vi inte kan spara något lokalt på datorerna, då det försvinner vid omstart.

Maskininstruktioner
På varje maskin/rumstyp har vi för avsikt att sätta upp en instruktion. Detta kommer att komma upp under våren förhoppningsvis. Instruktionen ska visa hur maskin och utrymme ska lämnas (städas) men också kortfattat hur den/det ska användas och vem som är ansvarig (som ska kontaktas vid frågor eller problem). Är du intresserad av att hjälpa föreningen och ta ansvar för någon del av lokalen som du känner extra för? Hör av dig till styrelsen!

Önskar er allt gott med en bra start på detta nya år!

Vänligen
Linus Björnlund
Ordförande
Makerspace och Uppfinnarna Kalmarsund

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.