Viktig information från styrelsen!

Idag har styrelsen beslutat följande med anledning av de skärpta allmänna råden för Kalmar län.

Gemensamma träffar
Med beaktande av ökad smittspridning och rekommendationer från folkhälsomyndigheten har vi idag beslutat att ställa in resterande gemensamma träffar för terminen (HT2020). Vi hoppas såklart att ni återigen har förståelse för detta. Är det någon som behöver komma in i lokalen, för att t ex hämta material eller verktyg, ber vi er kontakta någon i styrelsen, så löser vi det. Vi hoppas självklart vara tillbaka med gemensamma träffar så fort det är möjligt, vi vet dock inte i dagsläget när detta blir. Uppdateringar avseende detta kommer ut via mail och på hemsidan som vanligt.

Lokalen är fortsatt öppen för labbmedlemmar men det är mycket viktigt att ni respekterar de regler vi har samt att ni stannar hemma om ni upplever symtom. Vi önskar också att ni tvättar händerna ordentligt innan ni kliver in i våra lokaler, återigen för att minska risken för smittspridning. 


Workshop
Den workshop som skulle hållas tisdagen den 17/11, i ämnet 3D-skrivare, är preliminärt framflyttad till den 19/1-2021. Ytterligare information kommer i god tid innan detta tillfälle och du som är anmäld håller din plats och behöver inte göra något. Vill du hoppa av workshopen vänligen kontakta Anton (anton(a)kalmarmakerspace.se) då det finns en reservlista.


Ordning och reda
Jag har också tyvärr ÅTERIGEN fått i uppdrag av styrelsen att förtydliga behovet av ordning och reda på vårt Makerspace. Detta då flera medlemmar fortfarande får städa en del när dom kommer till lokalen.
Då vi arbetar i lokalen, även om vi är helt ensamma för stunden, försöker vi hålla oss till en arbetsplats/bänkyta. Maskiner som används behöver såklart inte städas efter varje arbetsmoment. Men det är viktigt att tänka att det faktiskt kan komma ytterligare personer till lokalen, som kan behöva både bänkyta och maskintid. Det är självklart mycket viktigt att städa av efter slutfört arbete. Det ska se ut som när du kom, eller helst ännu bättre. Tillbehör och verktyg på rätt plats, dammsuget och/eller avborstat. Detta så att ingen behöver städa det första dom gör. ”Råkar” vi dammsuga en större del än vårt arbetsområde så skadar det inte heller. Detta resulterar bara i en ännu bättre upplevelse för dom som kommer efter!


Har ni frågor om ovanstående eller något helt annat, tveka inte att kontakta oss i styrelsen!


Med vänliga hälsningar
Linus Björnlund
Ordförande
linus(a)kalmarmakerspace.se
070-2901136

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.